keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Helppo Kanttarellikeitto

Ei syytä huoleen tästä ei ole tulossa ruoka blogi, vaikka ajatus siitä ehkä vähän houkuttaakin.
Satuimme vain viime perjantaina käymään sienessä Jadessan, ystäväni ja hänen poikaystävänsä kanssa. Ja sen innoittamana päätin kokeilla ensimmäistä kertaa elämässäni kanttarellikeittoa tai ylipäätänsä jotain sienisoppaa. Oli meinaa über hyvää ja helppoa jotenka aijon taas jakaa ohjeen teille muillekkin (jälleen ilman kuvaa nimittäin koostumus näytti oksennukselta)


HELPPO KANTTARELLIKEITTO

350g kanttarelleja
1 keskikokoinen sipuli
2 kpl valkosipulinkynsiä
5 dl vettä
1 kpl vihannesliemikuutio
2dl ruokakermaa
150g ranskankermaa tai mahdollisesti sulatejuusto
suolaa, valkopippuria, paprikamaustetta ja valkosipulimaustetta. 

Ensiksi pilkoin sipulit, valkosipulit ja paistoin sieniä kattilassa jotta niistä haihtuisi vesi pois. Tämän jälkeen laitoin sipulit sekaan ja maustoin sienet. Lisäsin veden ja liemikuution ja anooin kiehua 15 minuuttia. Sen jälkeen lisäsin ruokakerman, ranskankerman ja annoin olla levyllä miedolla lämmöllä n.5-10 minuuttia. Lopuksi tarkistin maun ja soseutin keiton sauvasekoittimella. 


Tätäkin aijon ehdottomasti tehdä jatkossa uudemman kerran, oli nimittäin sen verran hyvää. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti