keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Kokeilussa tulinen mexiconpata

Ajattelin jakaa muillekkin mun uuden löydön. En ole itse aikaisemmin tehnyt mitään italian taikka mexiconpatoja mut nytpä päätin kokeilla. Tästä tulikin mun uusi suosikki! Ja tosiaan ohje on ihan hatusta vedetty, vähän katselin netistä mitä kaikkea muut ovat laittaneet, mutta esimerkiksi papuja ei meidän padassa ollut sillä unohdin ne tyystin.



Tulinen Mexiconpata

400g Jauhelihaa
Herne-maissa-paprika-riisi 2 pussia
1 pienehkö kesäkurpitsa
1 keskikokoinen sipuli
1 pkt valkosipuli-tomaattimurskaa

Mausteita oman maun mukaan. Meillä oli soijakastiketta, tabascoa, lihaliemikuutio, tietysti suolaa ja pippuria. Kaikennäköistä laittelin.

Ensiksi pilkoin kesäkurpitsan sopivan kokosiin paloihin ja laitoin ne öljyssä pannulle hetkeksi paistumaan. Seuraavaksi keitin hmpr pussit 2dl vettä, tähän muuten lisäsin sen lihaliemikuution ja laitoin muutaman ruokalusikallisen vielä riisiä omasta paketista. Kuullotin sipulit ja paistoin jauhelihan. Tämän jälkeen lisäsin tomaattimurskan pannulle. Lopuksi laitoin kaikki uunivuoassa sekasin ja tein maustaliemen johon tuli vähän kaikenlaista mm. sitä tabascoa, pippuria, valkosipulimaustetta. Lopuksi laitoin padan uuniin 200 asteenseen 60 minuutiksi.

Kuvaa en meidän mössöruoasta muistanut ottaa, mutta hyvää oli! Ainakin me tykättiin. :)

Ja aijon kyllä tehdä uudestaan, ehkä voisi kokeilla seuraavaksi kanalla ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti