torstai 20. maaliskuuta 2014

Jadessa 8kk




Jälleen kerran myöhässä. On kiva kirjata ylös aina mitä kaikkea uutta Jadessa on kuukaudessa oppinut ja kuinka iso pimusta on tullut, mutta jotenkin näiden kirjoittaminen ahdistaa mua ja en meinaa koskaan saada ajoissa valmiiksi. Siitäkin syystä tämä(kin) teksti voi olla melko sekava, pahoittelut.  Meillä oli vasta viikko sitten 8kk neuvola+ lääkärintarkastus ja ikäähän jadessalla on viiden päivän  päästä jo 9kk. Mitat eivät siis vastaa ihan sitä 8kk. Tällä kertaa neuvolasta jäi aika inhottava mieli koska oikea täti oli sairauslomalla jotenka mittoja otti sijainen. Ärsyttää sillä olin odottanut tätä neuvolaa paljon koska Jadessa on 6kk kehittynyt niiin huimasti, niin olisi ollut kiva kertoilla sille oikealla tädille ja kysellä muutenkin paria juttua. Sijainenkin oli oikein mukava, mutta ei kauheasti kertonut mitään eikä kovin kysellyt Jadessasta, ainoastaan otti mitat ja totesi että neiti on todella menevää sorttia ja oikea ilopilleri, ja sitähän Jadessa on. 

Lääkärikin kehui kovin neitiä ja korvienkin tarkistus meni todella hyvin. Tällä kertaa lääkäri kirjoitti neuvolakorttiin näin  "Reipas, hymyileväinen tyttö. Motorisesti lahjakas, napakasti konttaa ja istuu. Sydämestä ja keuhkoista auskultoideN (?) ei poikkeavaa. Selässä hieman kuivaa hikinäppyjä, tähän rasvais" Hikinäpyiksi en itse usko, ne lisääntyy muuttaa muotoaan ja rasvaus ei auta. :/ Onneksi näpyt eivät kuitenkaan tunnu Jadessaa haittaavan. 

Paino 8890g
Pituus 69cm
Päänympärys 42,5cm

Viimeistään nyt meidän pikkuvauva on kadonnut. Jadessasta on tullut niin "iso ja omatoiminen" pimatsu. Tällä hetkellä Jadessa osaa

- Nousta seisomaan kaikkea mahdollista vasten
- Myös kiivetä esim. isoille lattiatyynyille, äidin tai isin syliin
- Kädestä kun pitää kiinni niin kävely onnistuu jo todella hyvin, tämä onkin neidin lempipuuhaa
- Matkiminen on tullut esim. kun mamma näyttää kieltä niin Jadessa tekee perässä
- Jadessa osaa heiluttaa kun sanotaan heihei
- Avonaiset laukut osataan tyhjentää, samoin lelukorit
- Pinsettiote sormiruokailussa on jo hyvää vauhtia onnistumassa
- Itsenäinen leikkiminen on tullut nyt kuvioihin, neiti saattaa tunninkin istua olohuoneen lattialla ja puuhailla yksinään.
- Ruoan vaatiminen, eli jos Jadessa näkee jollain ruokaa niin hänen on myös heti saatava. Huuto jatkuu kunnes neiti saa myös ruokaa. 

Voi olla myös monia muita taitoja, mutta nyt ei tule enempää mieleen. Huomattavasti 6kk on sitä kehitystä tapahtunut. :)

Kuvina taas pikkusiskoni ottamat kuvat Jadessasta n. 7kk iässä. :-D Ehkä mä vielä joskus saan laitettua kuvia jotka vastaa tätä nykyhetkeä.



1 kommentti:

  1. Voi mikä suloisuus :) !
    Käy kurkkaamassa minun ja neitini arkea, jos kiinnostaa :)
    http://snikkerz.blogspot.fi/

    VastaaPoista