tiistai 7. tammikuuta 2014

Vihdoinkin juttua joulusta




Hieman myöhässä tästä joulusta kirjoittelen, niinkuin vissiin aina kaikesta muustakin. No joka tapauksessa menimme aaton aattona porukoillemme yöksi ja valmistimme osan jouluruoasta silloin mm. porkkana- ja bataattilaatikot, joulutortut sekä glögi-juustokakun. 

Aatto alkoi melko mukavasti, herättiin 8-9 välillä, syötiin pikkuisen kinkkua ja katsottiin joulupukin kuumalinjaa. Pakko tähän väliin sanoa että onko täää leffa ja lastenohjelma-tarjonta heikentynyt? Mun muistaakseni kun oltiin pienempiä niin tuli vaikka ja mitä ohjelmaa ja nelonenkin näytti aamusta iltaan kaikenmaailman leffoja. Nyt meistä tuntui että ohjelmisto oli aivan suppea ja tylsä, eikä laisinkaan jouluinen. loppu aatto kuluikin sitten aivan kamalan nopeasti, tein riisipuuron, syöttin Jadessaa, laitoin omat hiukset, pakkasin meidän tavarat ja sitten alettiinkin mamman kanssa jo laittamaan jouluruokia. Tänä vuonna syötiin jo klo 15.00 jotta me kerettiin vielä käymään tuon miehen iskällä ja sieltä sitten sen mummulle. Ruoka ja juoma oli hyvää, söin taas aivan liikaa. Ruoan jälkeen oli kohta vuorossa kahvit, jälkkärit ja lahjojen avaamiset. Oli kivointa katsella ja näyttää Jadessakke kuinka niitä lahjoja oikein avataan. 


Tiedetään, kakun päällinen totaali epäonnistui. :D Mutta hyvää oli!



Saatiin kaikki kivoja lahjoja mm. tarjoiluastioita, muumimuki, suihkugeeliä, suklaata. Jadessa sai paljon vaatteita, pehmolelun ja tietysti leluja. 


Puoli kuuden maissa lähdettiin miehen iskälle käymään ja sieltä jatkettiin lahjakassien kera kohti Jadessan isomummulaa missä olikin sitten enemmän porukkaa. Oltiin perillä varmaan seitsemän aikaan ja kun astuttiin ovesta sisään, niin tämä mun ja Jadessan joululahja juoksi vastaa kulkunen ja rusetti kaulassa. Tässä kohtaa en tiennyt olisiko pitänyt itkeä vai nauraa kun tajusin että koira tulee meille. 

Ilta jatkui jälleen kerran hyvän jouluruoan parissa jonka jälkeen avattiin lahjat ja juteltiin. Saatiin taas kivoja lahjoja, hupparit, suklaata oikein urakalla, tumput, Jadessa leluja ja pulkan. Illasta ei ole juurikaan kuvia koska sisko jäi mun porukoille ja kännykällä ei kovin hyviä tullut. 

Meidän aato oli melko mukava. Stressi päivän kiireisyydestä ja monesta paikasta vaan vähän laski tunnelmaa ja pisti ärsyttämään. Josko ensivuonna viettäisi joulun erilailla ja lähtisi vaikka jonnekkin etelään? :)

Päivä oli Jadessalle kyllä hieman rankka, sillä neiti nukahti vasta lähempänä puolta yötä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti